10 tapaa auttaa verkon välityksellä koronavirusepidemiassa

Koulut ja nuorisotalot ovat kiinni eikä avoinna oleviinkaan palveluihin tule fyysisiä kävijöitä. Tässä kymmenen tapaa tehdä auttamistyötä verkon välityksellä.

  1. Päivitä verkkosivut ja ota testit haltuun

    Onko omilla verkkosivuilla käyntiä tullut väisteltyä jo pidempään samalla toivoen, että muutkin tekisivät niin? Nyt on saumaa laittaa sisällöt kuntoon.

    Samalla voit kehittää osaamistasi, mitä kaikkea verkosta löytyy tukemaan asiakastyötä. Esimerkiksi Omaolosta löytyy koronvirusoirearvio.


  2. Sosiaaliset mediat

    Some tarjoaa väylän viedä omaa sanomaa karanteenissakin olevien ihmisten arkeen.

    Suomen paras kouluterkka Outi Koskinen tekee ihmeellisen upeaa työtä somessa. Tästä sopii katsoa mallia!

     

  3. Peliympäristöt

    Kuntosalit ovat kiinni. So what - eurheillaan! Etenkin nuorisotyössä tehokas keino kohdata nuoria ovat erilaiset peliympäristöt.

     

  4. Blogi

    Tiedossa on dilemma: fakta on laadukkainta mutta kissavideot koukuttavimpia.

    Jotta hyvinvointitietoa saadaan ihmisjoukoille, tarvitaan mocktailia faktasta ja viihteestä. Voisitko olla tarjoilija? Persoonallisesta tyylistä tippiä.

    Blogi vaatii sitoutumista, mutta kestää myös aikaa. Janna Rantalan Täähän pistää kampoihin -blogin vanhemmatkin kirjoitukset palvelevat edelleen.


  5. Podcast

    Jos uskallat heittäytyä vieläkin villimmäksi niin puhu suusi puhtaaksi! Esimerkkiä näyttävät lastenpsykiatrit Riihonen ja Laine.

     

  6. Virtuaalitodellisuus

    Virtuaalitodellisuus tuo uusia hoitomuotoja erilaisiin terapioihin. Sopisiko tämä sinun työhösi? Tutustu missä mennään.

     

  7. Streaming

    Eikö otsikko avautunut? Ei se mitään, tämä on uusi nuorisotyön muoto. Streaming tarkoittaa livelähetystä jostakin tapahtumasta.

    Osallistuin Nuori Espoon järjestämään kokkisota streamingiin - superhauskaa!

    Vaatii teknistä osaamista. Nappaa alustaksi Twitch.tv.


  8. Chat

    Oletko huomannut, että nuorten WhatsApp-keskisteluissa menee tunteja ja vaihtuu satoja viestejä? Chat sopii myös ammattilaisen tapaamiseksi. Jo sovittuja ja tulevia tapaamisia voi siirtää henkilökohtaiselle chat-ajalle.

    Helpoin tapa kohdata koronaviruksesta ahdistuneet ovat tottakai yleiset chat-vuorot. Niitä on syytä laajentaa kovimman koronavirusahdistuksen aikana mahdollisuuksien mukaan.


  9. Video

    Terapiatyössä videoyhteyden käyttö on räjähtänyt koronaviruksen myötä. Se sopii useimmille aikuisille etämenetelmäksi. Pelastakaa Lasten Digisosiaalityö on koonnut hyvät käytännöt paketiksi.

    Toinen keino hyödyntää videota on pompata itse kameran eteen ja viedä viestiä näin. Tässä muutama vinkki ajan henkeen..


     

 
 

Janne Vepsäläinen