Sähköinen perhekeskus auttaa, kun hätä on suurin

Lape-hankkeen myötä ensin perhekeskus ja sittemmin sähköinen perhekeskus tuli kaikkien huulille, mutta miksi ihmeessä ja mitä sähköinen perhekeskus oikein tarkoittaakaan?

Sähköinen perhekeskus on verkkosivusto, jossa:

  1. Saa apua perhe-elämän ongelmiin niin, että ne ratkeavat

    Koska tämä kuitenkin usein epäonnistuu, sähköisestä perhekeskuksesta saa lisäksi..

Read More
Janne Vepsäläinen
Sisäänheittäjä kynnyksettömään palveluun

Jos et ole extrovertti, mielessä oleva asia jää usein sanomatta ellei keskustelukumppani satu juuri sitä suoraan utelemaan. Elämän ongelmien kohdalla räväkinkään keskustelukumppani harvoin yltyy moiseen hurjasteluun, koska riski loukata toista on yhtä suurin kuin päätyä uimaan mentyä jäille heti ensimmäisen pakkasyön jälkeen.

Elämän ongelmista juttelu on ennemminkin kuin leikki totuutta ja tehtävää. Jutellaan tapahtuneista ja miltä se tuntuu - arjessa ja omaehtoisesti.

Edellisessä blogikirjoituksessa pohdittiin: Minkälainen palvelu on kynnyksetön? Kynnyksettömään ei ole estettä, mikä on hienoa. Se ei kuitenkaan riitä kuin extroverteille. Loput tarvitsevat sisäänheittäjää.

Read More
Janne Vepsäläinen
Minkälainen palvelu on kynnyksetön?

Helsingin sanomat kertoi 8.5.2019 Espoolaisesta miehestä, joka on vangittu noin 40 alaikäisen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Groomaajan päätyökaluna oli Instagram.

Grooming itsessään on hirveää. Hirveämmäksi sen tekee jutun antama perspektiivi.

Näkisimmepä edes jäävuorenhuipun verran groomingista.

Read More
Janne Vepsäläinen
Eniten läsnä olet chatissä

Pläräätkö puhelinta tai tietokonetta samalla kuin juttelet puhelimessa?

 

Entäs kasvotusten - meneekö yhtään paremmin? Kuinka pitkään pystyt keskittymään keskustelukumppaniin ennen kuin ajatukset lähtevät harhailemaan?

 

Aivan, multitaskaamme. Läsnäolo on..

Read More
Janne Vepsäläinen
Verkkoauttamisessa ei ole kyse avun antamisesta

Nuorten elämän ongelmiin on tarjolla monenlaista apua matalan kynnyksen walk inneistä erikoissairaanhoitoon. Tästä huolimatta 45 prosenttia nuorista kokee, ettei saa apua huoliinsa keneltäkään. (Lähde: Onks tää normaalia? -huolitestin   yli 10 000 täyttäjää vuonna 2018) 

Aikuiselta apua huoliinsa kokee saavansa vain 22 prosenttia nuorista. Nuorten ja apua tarjoavien aikuisten välillä on Grand Canyon.

Tuleeko mieleen, että ovatpas nuoret tomppeleita, kun eivät ymmärrä hölkäsenpöläystä avusta, jota heille niin auliisti tarjotaan? Juttelevat vain murheistaan kavereiden kesken..

Read More